At tilgive med hjertet eller med tungen? - Lind Kusk, Mette (Jordens Folk, 2013)
l det nordlige Uganda står folk efter mere end tyve år med krig overfor at skulle dele en ’almindelig’ hverdag igen. Mange civile var involveret i krigen, frivilligt og tvunget, og mange udøvede overgreb mod hinanden. Tilgivelse promoveres af lokale kulturelle og religiøse ledere som nødvendigt for at muliggøre en delt hverdag. Tale om tilgivelse mødes dog ofte med skepsis, mistillid og usikkerhed om den andens intentioner og oprigtighed: Hvordan kan man vide, om tilgivelse er oprigtig og kommer fra hjertet, eller om det blot er ren retorik fra tungen?