‘Skraldet’ mellem Hamborg og Accra - Nygaard Solvang, Julie; Knirke, Celeste (Jordens Folk, 2026)
Skraldet elektronik og elektronikskrald bliver flyttet irregulært af Europas bagveje, hvor det forbinder tyske lagerhaller og ghanesiske lossepladser. Baseret på feltarbejde i og omkring Hamborg, Tyskland, og Accra, Ghana, undersøger denne artikel gennem etnografi og fotografi, hvordan migration og værdioverførsel væves sammen i handlen med kasseret elektronik. Vi følger efter to sideløbende og overlappende bevægelser, hvor værdi overføres gennem relationer; for det første når elektronik bliver ‘skraldet’ i Hamborg for at få forlænget levetid gennem salg og reparation i og omkring Accra, og for det andet i udvindingen af det metalskrot, der er indeni ‘Skraldet’.