“Vi ta’r skraldet” - Thorup, Lærke; Møller Christensen, Hannah (Jordens Folk, 2026)
Frederiksberg er en tæt by. Det skaber nogle gange udfordringer for affaldshåndteringen. Denne artikel følger renovationsmedarbejderne Jonas og Mikkel over et par arbejdsdage, hvor de navigerer gennem byens travle gader og smalle baggårde for at sikre en effektiv og gnidningsfri affaldsindsamling. Gennem deres daglige rutiner og de udfordringer, de møder, får vi et indblik i den komplekse logistik og det arbejde, der ligger bag en velfungerende affaldshåndtering i en moderne by. Deres arbejde er afgørende for at opretholde en ren og bæredygtig by, selvom det store stykke arbejde ofte først bemærkes, når noget går galt.