Museernes publikum og udstillingen som begivenhed - Meldgaard, Inge (Jordens Folk, 1993)
Museerne har altid været institutioner for samfundets elite - og er det den dag i dag. i kampen for at sikre sig offentlig støtte tvinges museerne imidlertid til i stadig større omfang at gøre udstillingsbesøg til massebegivenheder. Dette har konsekvenser både for udstillingernes indhold og for publikums holdninger til museerne.