‘This life’: Om havnomadisk harpunjagt, og hvad man snakker om under vandet - Hjortshøj, Frederik von Lillienskjold (Jordens Folk, 2025)
I den indonesiske nationalpark Wakatobi jager man stadig med harpun. Tarik og Agung er taget på undervandsjagt for at skaffe de daglige fisk, men på de havnomadiske farvande er man aldrig alene. Under vandet bor ånderne, og dem skal man altid holde sig gode venner med, hvis man skal have fisk på krogen. Når Sama-Bajauerne jager i deres maritime territorier, giver roen og bølgerne god tid til eftertanke om livets store emner som familie, venskab og fisk, der forsvinder.