Et etnografisk øjeblik: At grave efter rødder - Skaanes, Thea; Sinread McDonald, Ida (Jordens Folk, 2025)
Da Thea Skaanes lavede feltarbejde blandt Hadza-folket, forberedte hun nøje indkøb af mad, så hun havde rationer til de måneder, hun skulle opholde sig langt fra indkøbsmuligheder i det nordlige Tanzania. Det virkede som en praktisk nødvendighed. Hun skulle være der i flere måneder, og ønskede ikke at være til besvær. Madrationerne gav hende indblik i hendes egne kulturelle forudsætninger og værdier, og også i Hadzas.