Krondyret, ulven og manden med riflen: Om jagt som forvaltningsinstrument i Lille Vildmose - Thyrsted, Andreas; Albin Esbjerg, Cecilie; Gørtz Andersen, Hans-Peder; Wibe Sørensen, Toke; Oberborbeck Andersen, Astrid (Jordens Folk, 2025)
Jagt og vildtregulering har i Danmark længe været et menneskeligt privilegium. I dag truer nye idéer om en ‘vild’ og selvregulerende natur såvel som ulvens genkomst dog dette monopol. I denne artikel undersøger vi de dilemmaer og potentialer, der for naturforvaltere i Lille Vildmose knytter sig til vildtregulering som bedrevet dels af mennesker, dels af ulven som en alternativ, mere “naturlig” regulator.