Claude Lévi-Strauss’ møde med Kwazá-indianere i 1938 og sprogvidenskabens betydning for samfundet - Van Der Voort, Hein (Jordens Folk, 2008)
Efter at have boet hos Nambikwara-indianere rejste Lévi-Strauss i 1938 gennem de ukendte regnskove norpå. På rejsen mødte han Salamãi- og Kwazá-indianere, folk som i dag nærmest er forsvundet. I år 2000 blev Kwazá-indianernes oprindelige leveområde officielt anderkendt af den Brasilianske regering, takket være Lévi-Strauss’ bestræbelser på at optegne dele af deres sprog.