Et (efter)liv med en antropolog: Work-life indviklinger – en samtale med Birgitte Refslund Sørensens nærmeste - Randrup Pedersen, Thomas (Jordens Folk, 2024)
Kirkegården, Torslunde, Ishøj. Gråkold december eftermiddag. Birgitte Refslund Sørensens gravsted. Det er fire år siden, at jeg stod her sidst. Det var ved Birgittes begravelse. Savnet slår mig; savnet efter at dele tanker, undren, nysgerrighed, forbløffelse, indignation – og selvfølgelig latter og (indforståede) smil. I 2017 fik Birgitte symptomer på amyotrofisk lateral sklerose (ALS) og hendes helbred blev hurtigt forværret frem til hendes alt for tidlige død i 2019. Birgitte blev 59 år.