Konventionel eller kunstig kødproduktion - Herrik, Freja Lykke (Jordens Folk, 2024)
Mennesket er gennem årtusinder gået fra nomadisk jagt til industriel dome- sticering af dyr. Udviklingen er nu på vej mod en form for fuldstændig do- mesticering ved forskning i in vitro-kød – laboratoriefremstillet kød. I føl- gende antropologisk-teoretiske diskussion argumenteres, for at in vitro-kød imødegår klimamæssige og etiske problematikker, men at det samtidig un- derstreger menneskets konstante teknologiske udviklingstrang. Dette kan også føre nye problematikker med sig.