Revner i museets selvforståelse: Med Gitte Engholm fortalt til Ida McDonald & Amalie Birch - McDonald, Ida; Birch, Amalie (Jordens Folk, 2023)
Gitte er antropolog og arbejder som museumsinspektør og projektleder på Nationalmuseet. Med en ph.d. og flere års arbejde på et forskningscenter har Gitte gennemgående erfaring med at stå mellem det enkelte menneske – hvad enten det er en kvinde med en børnesag hos kommunen eller en ny- tilkommen bosnisk flygtning på et ankomstcenter – og systemet med dets iboende antagelser om, hvem disse mennesker er og dermed om, hvad ram- merne for hjælp kan og bør være. I det skel har Gitte arbejdet med at kon- densere kvinders og flygtninges erfaringer og samtidig forstå det muligheds- rum, som nødhjælpsorganisationer og sagsbehandlere arbejder i og med.