Er museet antropologiens redning? - Johnsen, Ulrik Høj (Jordens Folk, 2023)
Er der forhold, der gør museer særligt velegnede til skabelse af viden? Har museet som institution noget at tilbyde antropologien, som den mangler i det . århundrede? I denne artikel argumenterer jeg netop for, at etnografiske museer og deres samlinger har potentiale til at skabe antropologisk viden på nye måder. Det er grundlæggende et argument om at anvende museet og dets samlinger som et analytisk rum – med de usikkerheder, tilfældigheder og uforudsigeligheder, der er forbundet hermed. De har nemlig potentiale til at inspirere og befrugte den antropologiske tænkning.