Om forundringen over det konkrete - Dalsgård, Anne Line (Jordens Folk, 2023)
Ind imellem forstår man, at man er ved at være gammel. Som nu for eksem- pel når en artikel, man har med sig i sin faglige baggage, og som man mener blev udgivet for ikke så længe siden, viser sig at være fra 1992. Fra før den tid hvor Tidsskriftet Antropologi blev digitaliseret. Snart 30 år! Når man må noget så gammeldags som at gå ned og låne på biblioteket for at kopiere. Artiklen, det her drejer sig om, er Inger Sjørslevs “Når Guder blinker: Tan- ker om ritualets væsen” fra Tidsskriftet Antropologi nr. 25. Jeg tænkte, at den skulle være mit udgangspunkt for denne skåltale. Den indeholder nem- lig en situation, som jeg har husket i, åbenbart, snart 30 år, og som jeg ger- ne vil tale om her.