Skam: Antropologiens følgesvend - Skovengaard, Amalie M. (Jordens Folk, 2020)
Kachinstaten i det nordlige Myanmar har været hærget af borgerkrig og væbnet konflikt siden 1961. Befolkningens livshistorier er derfor præget af krig, usikkerhed, flugt og fattigdom. I konfrontationen med disse historier blev jeg under mit feltarbejde ofte overvældet af tristhed, magtesløshed og særligt skam. I denne artikel undersøger jeg disse følelser og reflekterer over, hvordan min skam havde sit udspring i tre forskellige forhold: Min antropologiske faglighed; den ulige relation, der eksisterer mellem antropologen og antropologens samtalepartner og antropologiens historiske arv.