Farlig intimitet? Nærhed og distance i feltarbejdet - Steno, Anne Mia (Jordens Folk, 2020)
Som antropologer bruger vi os selv som redskab til at få viden om verden. At være et autentisk, nærværende og empatisk menneske er ikke et direkte defineret krav, men det dirrer i skyggerne af den antropologiske forståelse og tilgang til verden. Andre skal få lyst til at tale med os, involvere os i deres liv. Et af svarene på, hvad de får til gengæld, er at blive mødt af et lyttende og nærværende menneske. Pædagoger er en faggruppe, der lige præcis i for- hold til det at bruge sig selv som redskab til at få adgang til den anden, kan minde om antropologer.