Mellem kollegaskab og bofællesskab: Om skabelsen af fælles pendlerhushold og hjemlighed blandt medarbejderne på en ‘udflyttet’ statslig arbejdsplads - Romme Larsen, Birgitte (Jordens Folk, 2023)
De seneste år er mange statslige arbejdspladser blevet ‘udflyttet’ fra hovedstaden til det øvrige Danmark. Baseret på et etnografisk casestudie af en statsinstitutions omplacering fra København til Nakskov fokuserer artiklen på den pendlertilværelse og de fælles pendlerhushold, som opstod blandt nogle af de medarbejdere, der beholdt deres job. En samtidighed af kollegaskab og bofællesskab som halvdelen af ugen får de samboende kollegers arbejdsliv og hjemmeliv til at flyde sammen på nye måder.