Efter oprøret: Demobilisering og håbløshed 10 år efter det arabiske forår - Brandt Fibiger, Thomas (Jordens Folk, 2023)
Hvad sker der efter oprøret – især når det ikke lykkes? Denne artikel sætter fokus på tiden efter opstandene i den arabiske verden i 2011, som dengang blev kendt som ‘det arabiske forår’. I de fleste af de lande, hvor der dengang var oprør, har der siden enten været umenneskeligt kaos eller endnu mere undertrykkelse. Artiklen fokuserer på den lille arabiske Golfstat Bahrain, hvor selve oprøret hurtigt blev knust, men hvor mange af mine informanter – i og uden for Bahrain – stadig oplever konsekvenserne.