Flugten fra fængselsbyen: Et etnografisk øjeblik - Skov, Erika (Jordens Folk, 2023)
"Luften emmede af håb, da omkring 300 migranter og asylansøgere marcherede gennem Tapachulas gader. Mange med blot en pose i hånden. Andre med rygsæk, kuffert eller klapvogne med småbørn. Enkelte mødre holdt deres få måneder gamle spædbørn i armene. Jeg gik bagerst i flokken, mens jeg koncentrerede mig om at suge alle indtryk til mig. I over to år havde jeg læst rapporter, artikler og set billeder og videoer af de såkaldte migrantkaravaner, som større grupper migranter, der rejser samlet gennem Mellemamerika, bliver omtalt som. Så det tog mig noget tid at fatte, at jeg rent faktisk gik midt i en – og kun få dage efter at jeg var landet i den sydmexicanske by."