Sværdet eller pennen? Om synligt oprør og skjult modstand mod udvisning og detention i i USA - Sánchez Boe, Carolina (Jordens Folk, 2023)
Hvordan opstår et oprør? Hvorfor vælger man at tage del i det eller afstå fra det? Gennem fire mænds oplevelser af modstand mod indespærring og udvisning diskuterer denne artikel, hvordan man vælger sine våben, når man prøver at forandre verden i og uden for udvisningscentre; hvordan modstand udøves i lukkede institutioner; og hvorfor synligt oprør af nogle ikke anses som den bedste måde at ændre verden på. Særligt i dag hvor overvågning af sociale bevægelser er blevet muliggjort i en hidtil uset grad af ny teknologi.