Nye virkeligheder kalder på nye metoder: Genbesøg i den antropologiske værktøjskasse - Kolling, Marie; Flora, Janne; Dalsgård, Line (Jordens Folk, 2022)
Metode? Håndværk? Kan man overhovedet sige, at antropologien har en metode eller et håndværk? Gør en antropolog ikke bare sådan lidt af hvert, og hvad der behøves, på gefühl – og med stor menneskelig takt? Set udefra ser det måske sådan ud. Og det er sandt, at en stor del af det antropologiske håndværk består i at kunne lytte, være nysgerrig og som en kamæleon tilpasse sig de skiftende omgivelser. Men det er ikke sandt, at der ingen metode, eller rettere metoder, er i denne observerende fleksibilitet.