Et udvidet moralsk laboratorium: En autoetnografisk undersøgelse af det danske begravelsesritual, og hvordan dets praksisser genforhandles som følge af COVID-19 - Hede, Kenni; Boelsbjerg, Hanne Bess (Jordens Folk, 2020)
I denne artikel har vi fokus på begravelseshandlingen i den klasse af ritualer som Arnold van Gennep – og senere antropologen Victor Turner – har ka- rakteriseret som overgangsriter, der er kendt for at udspille sig, når menne- sker skifter social status i fællesskabet. Med begravelseshandlingen som det antropologiske omdrejningspunkt undersøger vi, hvordan det kulturkristne begravelsesritual i Danmark strukturelt måtte genskabes som en direkte føl- ge af regeringens retningslinjer ift. COVID-19, og hvordan denne genska- belse influerede afskeds- og sorgprocessen.