Online test, selvevaluering og læring - hvem hjælper vi med e-læring?

Forfattere

  • Helle Lykke Nielsen Syddansk Universitet

DOI:

https://doi.org/10.7146/unev.v4i7.4937

Resumé

Første gang publiceret i UNEV nr. 7: E-læring i sprogfag, juni 2006, red. Signe Hvid Maribo og Ole Lauridsen. ISSN 1603-5518.

Med udgangspunkt i målsætninger, målgruppe og undervisningserfaringer fra arabiskuddannelserne ved Syddansk Universitet beskriver artiklen, hvordan online test, selvevaluering og læringsplaner er blevet inddraget i undervisning for at fremme de studerendes udvikling fra elev til studerende og siden lære at tage mere ansvar for egen læring. Artiklen beskriver, hvordan redskaberne er blevet integreret i universitetets e-læringsplatform, og hvilke praktiske og læringsmæssige problemer det har affødt. Artiklen konkluderer tentativt (i), at det kræver obligatorisk brug af e-læringsredskaberne, hvis man ønsker at alle studerende skal benytte dem; (ii) at køn og etnisk baggrund ser ud til at spille ind på brugen af e-lærings-redskaberne; samt at (iii) de studerende, der kunne have mest gavn af at udnytte e-læringsredskaberne, er dem, der bruger dem mindst.

Downloads

Publiceret

2006-03-07

Citation/Eksport

Nielsen, H. L. (2006). Online test, selvevaluering og læring - hvem hjælper vi med e-læring?. Tidsskrift for Universiteternes Efter- Og Videreuddannelse (UNEV), 4(7). https://doi.org/10.7146/unev.v4i7.4937