Prototyper – Studier i design

Tidsskrift med bidrag fra studerende på designuddannelserne på SDU’s campus i Kolding. Prototyper er et inspirationskatalog af gode opgaver på uddannelserne og en kanal for en opdyrkelse af et refleksivt sprog om design.  

Tidsskriftets hjemmesidebillede

Årg. 1, Nr. 1 (2016): Introduktionsnummer

Kære læser!

Velkommen til dette første introduktionsnummer af tidsskriftet Prototyper – Studier i Design. Tidsskriftet formidler opgaver og andre skriftlige formater fra studerende på designuddannelserne på SDU i Kolding.

Artiklerne i tidsskriftet er i første omgang tænkt til at være til inspiration for andre studerende på uddannelserne, og vi har derfor valgt at formidle dem i en form relativt tæt på det oprindelige opgaveformat. Introduktionsnummeret indeholder en kort sektion med artikler, der er skrevet som opgaver i tilknytning til undervisningsdisciplinen Skandinavisk designs historie på BA Designkultur og BA Designkultur og økonomi, samt dertil en sektion med designkritiske tekster fra undervisningen i Designkritik og formidling på KA Designstudier. De sidstnævnte tekster er af en type, der ellers ikke vil kunne finde en publikationskanal i Danmark; der har i lang tid ikke været et tidsskrift som Kritisk Revy (1926-28), der engagerer sig bredt i en diskussion om formgivning og samfund.

Vi mener derfor også, at teksterne kan leve deres liv uden for SDU Koldings trekantede mure og nå læsere i den voksende offentlighed med interesse for design. Prototyper kan på denne måde ses med en ambition om at formidle en akademisk beskæftigelse med design til et større publikum – design er i dag så vigtigt en fænomen kulturelt, socialt og politisk, at det påkalder sig grundige analyser af historiske, analytisk og teoretisk art.

Tidsskriftet er i sin opstart støttet af udviklingsmidler fra projektet De Studerende i Centrum, SDU.

Velkommen til – og god fornøjelse!

På vegne af redaktionen,

Mads Nygaard Folkmann


Indholdsfortegnelse

Artikler

Alexander Møller Rendboe
PDF
Claudia Rebecca Juul Kassentoft
PDF
Lisa Maria Rivera Kjær
PDF

Designkritik

Stine Grønbæk Grau
PDF
Lene Kiærbye Pedersen
PDF
Maria Rosaria Aprea
PDF
Kristina Hansen
PDF
Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK