Sange fra Vestkysten – en overset side af populærmusikken i Danmark

Forfattere

  • Niels Kayser Nielsen

DOI:

https://doi.org/10.7146/ks.v2i1.5192

Nøgleord:

musik, center/periferi, Vestjylland, kyst

Resumé

Det vestjyske musikmiljø, på kysten fra Grænsen til Skagen, henlever en stille tilværelse i den danske kulturelle offentlighed og er med enkelte markante undtagelser næsten ukendt på den populærkulturelle musikscene. Denne artikel er et forsøg på at give mæle til et populærkulturelt marginalområde af Danmark; ikke for at placere det i en offerrolle, men snarere for at komplettere billedet af dansk musikkultur ved at pege på en center/periferi-tilgang. Nærmere bestemt foretages der analyser af de tematikker – kærlighed, politik, arbejde, kristentro, hjemstedsfornemmelse – der er så fremtrædende i den vestjyske musikkultur. Det er en grundtanke, at en opmærksomhed på også denne del af dansk musikliv er ønskværdig i henseende til udformningen af et kulturelt demokrati med henblik på en ligeværdig anerkendelse. 

Forfatterbiografi

Niels Kayser Nielsen

Niels Kayser Nielsen. Cand. mag. og Ph.d. Lektor i kulturhistorie ved Aarhus Universitet. Arbejder især med Nordens historie efter 1750, madkultur, historiebrug, nationalisme og idrætshistorie. 

Downloads

Publiceret

2011-06-06

Citation/Eksport

Nielsen, N. K. (2011). Sange fra Vestkysten – en overset side af populærmusikken i Danmark. Kulturstudier, 2(1), 116–133. https://doi.org/10.7146/ks.v2i1.5192

Nummer

Sektion

Artikler