Ida Bull: De trondhjemske handehhusene på 1700-tallet. Slekt, hushold og forretning. (Skriftserie fra Historisk Institut, nr. 26, Norges Teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU, Trondheim, 1998). 350 s., 250 NOK. - Mikkelsen, Jørgen (Historie Jyske Samling, 2000)
-