Saxo (»Grammaticus« kaldet): Danmarks Riges Krønike 1-3. Danernes Bedrifter fra den ældste tid og frem til omkring 1200. Oversat i 1898 af Dr. Fr. Winkel Horn. Med denne oversættelse som grundlag og efter jævnføring også med ældre udgaver genfortalt på nu - Malmros, Rikke (Historie/Jyske Samlinger, 1989)
Saxo (»Grammaticus« kaldet): Danmarks Riges Krønike 1-3. Danernes Bedrifter fra den ældste tid og frem til omkring 1200. Oversat i 1898 af Dr. Fr. Winkel Horn. Med denne oversættelse som grundlag og efter jævnføring også med ældre udgaver genfortalt på nutidsdansk af Mogens Boisen. (Asschenfeldt 1985). 244 + 266 + 275 s., 98 kr. pr. bind.