E. Ladewig Petersen, Knud J. V. Jespersen og Leon Jespersen: De fede år. Odense 1559-1660. Odense bys historie, bd. 6, udgivet af Odense Kommune. Odense Univeirsitetsforlag, 1984). 492 s. - Degn, Ole (Historie/Jyske Samlinger, 1987)
-