Søens folk. Beretninger fra rhundredskiftet. af Ole Højrup. 1985. Bd. 1. skibsdreng og letmatros, 230 s. Bd. 2. Sejlskibsmatros og tømmermand. 238 s. (Nationalmuseet, 1985). Pris pr. bind i abonnement 328,00 kr. - Fode, Henrik (Historie/Jyske Samlinger, 1987)
-