Jens Hougaard et al: Dansk litteraturhistorie 3. Stænderkultur og enevælde 1620-1746. Johan Fjord Jensen et al: Dansk litteraturhistorie 4. Patriotismens tid 1746-1807. (Gyldendal, 1983). - Tandrup, Leo (Historie/Jyske Samlinger, 1987)
Jens Hougaard, Toni Nielsen, E. Vestergaard Rasmussen, Arne Rindom og Peer E. Sørensen: Dansk litteraturhistorie 3. Stænderkultur og enevælde 1620-1746. Johan Fjord Jensen, Morten Møller, Toni Nielsen og Jørgen Stigel: Dansk litteraturhistorie 4. Patriotismens tid 1746-1807. (Gyldendal, 1983). 640 + 640 s. ill.