G. Japsen: Den fejlslagne germanisering. Den tyske forening for det nordlige Slesvig - Bidrag til det tyske mindretals historie efter 1864. (Skrifter, udgivne af Historisk Samfund for Sønderjylland, nr. 57, 1983). 260 s. - Peter Noack, Johan (Historie/Jyske Samlinger, 1985)
-