Carin Bergström: Lantprästen. Prästens funktion i det agrara samhället 1720-1800. Oland-Frösåkers kontrakt av ärkestiftet. (Nordiska museets Handlingar 110). (Nordiska museets förlag, 1991). 200 s., 249 sv.kr. - Ingesman, Per (Historie/Jyske Samlinger, 1993)
-