Frode Fyllingsnes: Undergongen til dei norrøne bygdene på Grønland i seinmiddelalderen. Eit forskningshistorisk oversyn. (Middelalderforum, 1990). 296 s. - Linton, Michael (Historie/Jyske Samlinger, 1993)
-