Björn Varenius: Han ägde bo och skeppslid. Om rumslighet och relationer i vikingatid och medeltid. Studia archaeologica universitatis Umensis, 10. (Institutionen för arkeologi, Umeå universitet, 1998). 176 s. - Malmros, Rikke (Historie/Jyske Samlinger, 2001)
-