Henrik Janson: Templum nobilissimum. Adam av Bremen, Uppsalatemplet och konflikterna i Europa kring år 1075. (Göteborgs Universitet, 1998). 353 s., 200 SEK. - Nyberg, Tore (Historie/Jyske Samlinger, 2000)
-