Jan Samuelson: Aristokrat eller förädlad bonde? Det svenska frälsets ekonomi, politik och sociala förbindelser under tiden 1523-1611. (Lund University Press, 1993). 361 s., 290 sv.kr. - J. V. Jespersen, Knud (Historie/Jyske Samlinger, 1997)
-