Kerstin Sundberg: Resurser och sociala relationer. Studier av ett lokalsamhälle i förändring 1600-1800: Österhaninge och Västerhaninge socknar. (Lund University Press, 1993). 230 s. - Pedersen, John (Historie/Jyske Samlinger, 1995)
-