Kaj Sekkelund: Søfart, handel og bondeøkonomi. Thisted 1814-50. (1993). Ole Mørkegaard: Søen, slægten og hjemstavnen. (1993). Morten Hahn-Pedersen (red.): I storm og stille - den sikre havn. Bidrag til sømandskonens historie. (1992). - Aage Andersen, Svend (Historie/Jyske Samlinger, 1994)
Kaj Sekkelund: Søfart, handel og bondeøkonomi. Thisted 1814-50. (Forlaget Knakken, c/o Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune, 1993). 153 s., ill. 158 kr. Ole Mørkegaard: Søen, slægten og hjemstavnen. En undersøgelse af livsformer på åbenråegnen 1700-1900. af Etnologisk Forum i samarbejde med Aabenraa Museum. Museum Tusculanums forlag, 1993), 190 s., ill. Morten Hahn-Pedersen (red.): I storm og stille - den sikre havn. Bidrag til sømandskonens historie. (Fiskeriog Søfartsmuseet i Esbjerg, Fiskerimuseets forlag, 1992). 160 s., ill.