Kari Tarkiainen: Finnarnas Historia i Sverige. 2. Inflyttarna från Finland og de finska minoriteterna under tiden 1809-1944. (Nordiska Museets Forlag, 1993). 445 s. - Linton, Michael (Historie/Jyske Samlinger, 1994)
-