Opbrud. Drift og socialitet. (Dansk kulturhistorie og bevidsthedsdannelse 1880-1920, red. af Jørgen Gleerup og Povl Schmidt, bd. 14 og 15, Odense Universitetsforlag) - Jørgensen, Aage (Historie/Jyske Samlinger, 1985)
Opbrud. Fortællinger og malerier om hverdagslivet pa landet i det 19. rhundredes 266 s. Drift og socialitet. Analyser af fortællinger og malerier om hverdagslivet på landet i det 19. århundredes slutning samt kulturhistorisk bibliografi. 165 s. (Dansk kulturhistorie og bevidsthedsdannelse 1880-1920, red. af Jørgen Gleerup og Povl Schmidt, bd. 14 og 15, Odense Universitetsforlag,