Odense bys historie - Fra boplads til bispeby - Odense til 1559, af Henrik Thrane, Tore Nyberg, Finn Grandt- Nielsen og Mikael Venge. (Odense Universitetsforlag, 1982). 480 s., ill. - Dahlerup, Troels (Historie/Jyske Samlinger, 1985)
-