Sven A. Nilsson: På väg mot militärstaten. Krigsbefälets etablering i den aldre Vasatidens Sverige. (Opuscula Historica Upsaliensia 3. Uppsala, 1989). 173 s. - Jespersen, Leon (Historie/Jyske Samlinger, 1993)
-