Harald Gustafsson: Gamla riken, nya stater. Statsbildning, politisk kultur och identiteter under Kalmarunionens upplösningsskede 1512-1541. (Atlantis, 2000). 381 s., 297 SEK. - Poulsen, Bjørn (Historie/Jyske Samlinger, 2001)
-