Magnus Hjort: Folk och försvar och kampen mot den femte kolonnen. En studie i frumväxten av Overvaknings- Sverige under 1950-talet. (Historiska Institutionen, Stockholms Universitet, 1998). 84 s. - Laursen, Johnny (Historie/Jyske Samlinger, 2000)
Magnus Hjort: Folk och försvar och kampen mot den femte kolonnen. En studie i frumväxten av Overvaknings- Sverige under 1950-talet. Forskningsprogrammet Sverige under kalla kriget, Arbetsrapport nr. 6. (Historiska Institutionen, Stockholms Universitet, 1998). 84 s.