Stefan Carlen: Statén som marknadens salt. En studie i institutionsbildning, kollektivt handlande och tidlig välfärdspolitik på en strategisk varumarknad i övergången mellan merkantilism och liberalism. Acta Universitatis Stockholmienses. - Bitsch Chnstensen, Søren (Historie/Jyske Samlinger, 2000)
Stefan Carlen: Statén som marknadens salt. En studie i institutionsbildning, kollektivt handlande och tidlig välfärdspolitik på en strategisk varumarknad i övergången mellan merkantilism och liberalism. Acta Universitatis Stockholmienses. Stockholm Studies in Economic History. (Almqvist & Wiksell International, 1997). 359 s., 299 SEK.