Jørgen H. Barfod: Flådens fødsel. Marinehistoriske skrifter 22. (Gyldendal, 1990). 200 s., 200 kr. Jørgen H. Barfod: Christian 3.s flåde. Marinehistoriske skrifter 25. (Gyldendal, 1995). 297 s., 250 kr. - Ladewig Petersen, E. (Historie/Jyske Samlinger, 1999)
-