Per Olof Sjöstrand: Hur Finland vanns for Sverige. En historia för nationalstater. Opuscula Historica Upsaliensia, 16. (Historiska institutionen, Uppsala universitet, 1996). 126 s., 70 Skr. - Hovbakke Sørensen, Lars (Historie/Jyske Samlinger, 1997)
-