Henning B. Mathiesen: Hertugens Folk. Den politiske, økonomiske og sociale udvikling for landbrugerne under Rønhave og Sønderborg Ladegård i tiden inden udskiftningen. (Historisk Samfund for Sønderjylland, 1992). - Stendal Pedersen, Finn (Historie/Jyske Samlinger, 1996)
Henning B. Mathiesen: Hertugens Folk. Den politiske, økonomiske og sociale udvikling for landbrugerne under Rønhave og Sønderborg Ladegård i tiden inden udskiftningen. (Studier, udgivet af Historisk Samfund for Sønderjylland, Nr. 7). (Historisk Samfund for Sønderjylland, 1992). 178 s.