Steinar Imsen: Norsk bondekommunalisme fra Magnus Lagabøte til Kristian Kvart. Del 2: Lydriketiden. (Skriftserie fra Historisk Institutt, Nr. 7). (Historisk Institutt, Universitetet i Trondheim, 1994). 289 s. - Poulsen, Bjørn (Historie/Jyske Samlinger, 1996)
-