Svante Norrhem: Uppkomlingarna. Kanslitjänstemdnnen i 1600-talets Sverige och Europe Acta Universitatis Umensis. Umeå Studies in the Humanities 117. (Almqvist & Wiksell International, 1993). 200 s., 158 Skr. - Bay, Ole (Historie/Jyske Samlinger, 1995)
-