Grundtvig og rigsdagstalerne - Wendel-Hansen, Jens Lei (Grundtvig-Studier, 2026)
Som led i udgaven Grundtvigs Værker udgiver Center for Grundtvigforskning for første gang Grundtvigs samlede rigsdagstaler i kommenteret form. Skønt Grundtvigs politiske virke siden hans død i 1872 har haft en vis offentlig interesse – ikke mindst som følge af politiske aktørers interesse i at få Grundtvig på sin side – er politikeren Grundtvig stadig et underbelyst forskningsfelt. Med afsæt i en præsentation af arbejdet med Rigsdagstidende som udgivelse i Grundtvigs Værker fremstiller denne artikel en foreløbig skitse af Grundtvig som politiker og politisk taler.